Győri jógaközpont

Győrben az integráljóga oktatás 2007-ben indult a Bartók művelődési házban. Onnan költözött át 2009-ben a mostani épület tetőterébe, és 3 év múlva bővült ki az első szinttel is.

A Spirituális Extázis ezoterikus Jógaközpont a Kőrösi Csoma Jóga Egyesületet részeként tevékenykedik. Az egyesület székhelye Budapesten van, de több más városban is indulnak tanfolyamok.

Tanfolyamaink jellegzetességei

Jógaiskolánk azon kevés mai iskolák egyike, amelyek alapos, átfogó és mély képzést kínálnak a jóga és a meditáció terén, és amelyek ötvözik különböző ezoterikus hagyományok elméleti és gyakorlati részét, így számunkra, nyugati emberek számára is érthetővé teszik a jóga komplex rendszerét. A jógarendszer átfogó és mély rendszer, mely az egyén számára értékes eszköz lehet önmaga felfedezéséhez, fejlesztéséhez és átalakításához.

A tanfolyam tematikája több évre terjed. Az egyes jógaórák kb. 2-2,5 óra hosszúak, egy elméleti és egy gyakorlati részre oszlanak. A jógaórákon fokozatosan megismerkedünk a jógarendszer alapelveivel, a nyugati ember számára érthető módon. Minden jógaórán elméleti szempontból is beszélünk a jóga adott aspektusairól, melyekről írott anyagot is adunk. Az elméleti rész továbbá részletesen ismerteti az egyes gyakorlatok anatómiai, pszichológiai és energetikai hatásait.

Az óra gyakorlati részében ászanákat (fizikai testtartásokat), majd pránajáma-gyakorlatokat (légző gyakorlatokat), valamint a tanfolyam előrehaladtával különféle meditációs és egyéb módszereket tanítunk, illetve gyakorlunk. A tanfolyam mottója a következő: „Folyamatos átalakulás”, más szóval folyamatos szellemi fejlődés.