Integrál jóga

Az integrál jóga tanfolyam jellemzői:

A jóga órák hetente egyszer vannak, és körül-belül 100-120 percesek. A jógaórák során elméleti és gyakorlati anyag is bemutatásra kerül. Az első néhány órán több az elmélet, mivel fontosnak tartjuk, hogy legyen egy megközelítési alap, érthetőek legyenek a jógamódszerek, illetve megértsük, hogy miként hatnak azok a lényünkre. Lényeges a forma és a tartalom egysége: annak megtapasztalása, hogy a jógagyakorlatok nem csak testünk nyújtásai, hanem olyan összetett módszerek, amelyek jótékony hatást fejtenek ki egész lényünkre, beleértve így pszichikumunkat, értelmünket és szellemünket is. Ha a bevezető órákról lemaradnál, az elhangzott fontos tudnivalókat bepótolhatod, ha elolvasod a nyomtatott jegyzeteket, továbbá a jógaoktatók is ismétlik a fontos információkat, és egyéni konzultációra is van lehetőség.

Más stúdiókkal ellentétben nálunk a tanfolyam felépítése iskolarendszerű, tehát minden alkalommal új elmélet és új gyakorlat kerül bemutatásra, melyet harmonikusan beépítünk az addig tanult módszerek közé. Éppen ezért törekvésünk az, hogy a foglalkozásokon rendszeres legyen a részvétel, így nem bérletes rendszer működik, hanem havidíjas.

Így fokozatosan kiterjedt és alapos ismeretre lehet szert tenni, melyet ugyanakkor a gyakorlati tapasztalatok is alátámasztanak és elmélyítenek. Fontos az egyéni gyakorlás, tehát nagyon jó, ha otthon is végzed a jóga módszereit, illetve ha szeretnél, más időpontokban vagy helyszíneken zajló párhuzamos csoportokba is eljárhatsz, amiért nem kell külön fizetni.

A tanfolyam június végéig tart (kétszer egy hét szünettel, karácsonykor és tavasszal), és ha ismereteidet szeretnéd elmélyíteni, tanulmányaidat folytathatod a következő jógaéven.

Mivel az oktatás iskolaszerű rendszerben zajlik, így egy csoport bizonyos mennyiségű ismeret elsajátítása  után lezárul, és már nem lehet hozzá csatlakozni. Ez esetben a következő, induló csoporthoz csatlakozhatsz.

Néhány téma az első évből:

● ászanák (testhelyzetek) terapeutikus és kifinomult hatásainak bemutatása

●̴̴ a rezonancia alapelve, az emberi lény mikrokozmoszában lévő fókuszpontok, az emberi lény kifinomult burkai

● tisztító gyakorlatok (kriják)

● lazítás (savászana)

● jóga nidra (a tudatos alvás jógája)

● a látás jógája

● étkezési tanácsok (az ételek energetikai hatásainak bemutatása a Nap és Hold jellegek szempontjából)

● erkölcsi és etikai elvek (Jáma-nijáma)

● egyszerű módszer az Önvaló kinyilatkoztatására

● meditáció (Laja jóga)

● zeneterápia

● gyakorlatok a szexuális potenciál belső alkímiai átalakítására

 

Témák a második évből:

● testhelyzetek terapeutikus és kifinomult hatásai

● légzőgyakorlat (Pránajáma)

● színterápia

● a Nagy Kozmikus Erők jógája (Maha Vidja Jóga)

● az Asztrális Univerzum, módszer az asztrális test tudatosítására

● a biológiai transzmutáció és szublimáció