A Tarot szellemi rejtélyei – szeminárium

A Tarot ezoterikus struktúrája és annak alkalmazása a szellemi fejlődés szemszögéből.
 
A Tarot egy rejtélyes játék. Eredetére vonatkozóan sok elmélet létezik, de mégis valahonnan a középkorból származtatható. Úgy tekinthetünk rá, mint egy középkori beavatott csoport munkájára, akik feltártak egy kollektív szellemi tudást, ősi szimbólumokkal ábrázolva azt. Nem használtak szavakat, csakis képeket, így megóvták az üzenetüket (az illetéktelenektől, akik nem értették a szimbolikus nyelvezetét), és tovább örökítették az utókornak. A neve kapcsolható többek között:
 
    • az Orat (imádkozni) szóhoz, ami miatt az imakönyv jelentést adja;
    • a Rota (kerék) szóhoz, ami a ciklikus élet fogalomhoz vezet, úgy egyéni, mint univerzális szinten;
    • a Tao® szóhoz, mint a Tao útja, vagyis a kínai bölcsesség középútja;
    • a Tora(h) szóhoz, ami a zsidó törvények könyve. 
Mindenekelőtt összekapcsoljuk a Tarot-ot az “energiakerék” alapvető szellemi fogalmával, mivel megtaláljuk ezt a tudást (fogalmat), vagy egy nagyon hasonlót az összes hiteles szellemi hagyományban. Ez a rejtélyes 12 káli, a kifinomult elemek (tattvák), a teremtés köre, a Chi köre, a 12 zodiákus jegy, stb. mögötti tudás. Mindannyiunkat folyamatosan táplál, fenntart, éltet egy ilyen energiakerék. Ebből a szempontból a Tarot az egész univerzum összefoglalása (letükrözése) egy rendszerben. A Tarot egy sor szimbolikus ábrából áll, melyek mély szimbolikát tartalmaznak, és érintik a beavató művészet rejtélyeit is. Mindegyik Tarot kártya valójában egy meditációs alap, mivel úgy a mikro-, mint a makrokozmosz egy alapvető hiposztázisát ábrázolja.
 
A szemináriumon tanulmányozzuk ezt a divinációt és beavató rendszert a nyugati szellemiség (Alkímia) és a keleti szellemiség (Tantra, Sivaizmus, Ji-Csing) szemszögéből is, hogy így egyesítsük ezeket a nézeteket. Ezáltal lesz a Tarot számunkra az önfejlesztés hatékony eszköze.
 
Amit megtudhatsz a szemináriumon:
…mi valójában a TAROT és honnan származik
…melyek az emberi (felnőtté vállás) és a szellemi fejlődés (a bölcsesség elérésének) természetes szakaszai 
…hogyan tarthatod kézben a sorsod, megértve, és ezáltal kontrollálva az alapvető erők (tattvák vagy kifinomult elemek) játékát a teremtésben
…mi a művészet és a divináció fogalma
…hogyan használjuk a TAROT ősi bölcsességét, mint hatékony önfejlesztő eszközt
 
Amiről a szemináriumon szó lesz:
• A nagy és kis arkánumok rendszere
• A módszer, amely a Tarot segítségével lehetővé teszi, hogy hozzáférjünk az univerzális kreativitás és intuíció forrásához
• …
 
A szeminárium angol nyelven lesz, magyar szinkron tolmácsolással.
 
 
Díjak:
early bird – Április 27-ig befizetve: 17.990 Ft
Május 10-ig befizetve: 19.990 Ft
Helyszínen: 21.990 Ft
 
-tól -ig
Ütemezett Hírlevél (Nyilvános) Nyilvános
Győr Kisfaludy utca 2 Térkép