Ajúrvéda és jóga

Ajúrvéda és jóga – Dr Diksha Sharma előadása

A doktornő elhozza nekünk az “Élet tudományának” vagyis az ajúrvédának bölcsességét és egyszerű gyakorlati módon osztja meg tudását a közönséggel.

Ajúrvéda – szó szerinti fordításban az Élet Tudománya – India 5000 éves gyógyászati rendszere, melynek egyetemes elvei szinte valamennyi nagy gyógyászati rendszer alapjává váltak. Az ajúrveda ma világszerte a reneszánszát éli, köszönhetően annak, hogy a modern kor orvosai számára is van mondanivalója.
Az ajúrveda holisztikus gyógyászat, mely az élőlényeket úgy kezeli, mint az univerzum részét, ugyanakkor egy önmagában is teljes egységet, mikrokozmoszt a makrokozmoszon belül, melyek folyamatos kölcsönhatásban állnak egymással, és az egyik működése (vagy az abban keletkezett zavar) hatással van a másik működésére is. Az ajúrveda nemcsak a fizikai test, hanem a lélek és az elme egészségét is szem előtt tartja, hiszen a kezeletlen pszichikai problémák megbetegíthetik a fizikai testet is.

Dr Diksha Sharma megtanulta, hogy a jóga és az ajúrvéda nem csak fizikai hatással bír, de hatása kiterjed a mentális és spirituális területekre is. A helyesen alkalmazott jóga és ajúrvéda gyógítani képes a legtöbb, modern életvitel által okozott betegséget, mint többek között a cukorbetegség, az elhízás, a pajzsmirigy problémák. Dr. Sharma megtanulta, hogyan lehet az ősi mesterektől tanult jógát a mai problémák orvosolására használni. Négy éves elméleti képzést és egy éves szakmai gyakorlatot követően Dr. Sharma elsőként végzett az évfolyamán, és úgy döntött, visszatér Magyarországra, hogy itt adjon természetes gyógyító megoldást a civilizációs, krónikus betegségekre a jóga, az ayurvéda és más alternatív terápiák kombinált alkalmazásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük